Політолог Михайло Чаплига у своєму блозі розповів, чого хоче США. За словами експерта, США хоче отримати газові сховища, щоб продавати свій дорогий сланцевий газ в Європу.

«У США він (Зеленський, - ред.) поїде навіщо? Там скажуть про ті ж умови (що і Меркель, - ред.), але США також нагадають, що домовленість між Німеччиною і США полягає в тому, що США теж будуть гравцем на європейському ринку газу», - зазначив Чаплига.

За словами експерта, Німеччина себе забезпечить Північним потоком-2, а також ще існують Турецький і Південний потоки, але США хочуть бути гравцем на газовому ринку, тому що у них є свій сланцевий газ, який зараз дуже дорогий.

«Щоб бути гравцем, їм потрібно десь цей газ скиртувати. Польська контора контролюватиме наші газові сховища», - підкреслив Чаплига.

Як зазначив експерт, українська влада підписала зі США рамкову угоду про те, що через польську прокладку газові сховища на заході України будуть віддані під контроль США. За словами політолога, західні партнери можуть також взяти контроль над видобутком українського газу, що викличе підйом цін для населення.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Чаплига привітав Україну з тридцятиріччя незалежності: Зі святом тебе, країна!

Також Знай.ua повідомляв, що Чаплига розповів про справжніх героїв України.