Експерт з питань оборони і безпеки Олег Старіков у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» заявив, що ситуація в Афганістані це урок для всього світу.

«Весь світ повинен засвоїти, по-перше, чи варто вкладати такі ресурси в країну, при цьому через певний час отримати таке фіаско. І друге – необхідно вибирати, чи нав'язувати демократію в те суспільство, яке цю демократію не сприймає в принципі», - каже експерт.

Також він розповів, що відбувається в Афганістані з військової точки зору.

«Відразу у мене виникло питання – чому за три дні обрушилася вся військова машина, яка була побудована Сполученими Штатами Америки в Республіці Афганістан? Тобто вони вклали туди величезну купу грошей... Вони будували військову інфраструктуру і конкретно їхні збройні сили, вони навчали офіцерів, солдатів, сержантів, напхали туди величезну кількість озброєнь...», - сказав Старіков.

Як відомо, вся американська техніка на території Афганістану дісталася «Талібану». За його словами, тепер у талібів літальних апаратів більше, ніж є в української армії.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

«Я роблю висновок, що, вочевидь, Сполучені Штати Америки готували армію Афганістану не до тієї війні», - підкреслив експерт.

Як повідомляв Знай.uа, Корчілава розповів, чи не вчинять США з Україною так само, як з Афганістаном.

Також Знай.uа писав, що Дзівідзінський розповів, чи може в Україні повторитися афганський сценарій.