У новому випуску програми «Головне» на каналі «my.ua» глава союзу споживачів комунальних послуг Олег Попенко розповів про зниження тарифів на електроенергію.

«Ринку електроенергії як такого в Україні немає, а є псевдо-ринок, який регулюють ручним способом державні служби. Зниження тарифів на електроенергію було досягнуто за рахунок того, що частину зобов'язань поклали на операторів систем розподілу електроенергії - обленерго. Частина грошей, які вони повинні були отримати в тарифі зі споживача на капітальні ремонти, а це близько 30 копійок з однієї гривні, вони ці гроші тепер не отримають», - повідомив він.

Попенко сказав, що гроші для капітальних ремонтів енергомереж тепер виступлять компенсатором різниці зниження тарифів, тобто якась частина грошей забереться в олігархів за рахунок розподілу по обленерго і буде віддана малозабезпеченим верствам населення. У категорію до 250 кВт на місяць потрапляє більше 50% населення, вважає він, так ось ці люди отримають менший тариф.

«Але якщо ми з вами повернемося до цифр грудня місяця минулого року, коли ми всі платили до 90 копійок при споживанні до 100 кВт на місяць, а при споживанні понад 100 кВт на місяць платили 1 грн. 68 коп., то ні про яке зниження не йдеться. А в будь-якому випадку за фактом ми платили до 1 січня менше, ніж будемо платити зараз. Я впевнений, що в будь-якому випадку в наступному році ми змушені будемо підіймати вартість електроенергії. Тому що триматися тривалий період за те, щоб не проводити капітальні ремонти електромереж, не проводячи реформ всієї енергетики, ми не зможемо», - резюмував він.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Попенко, що подорожчання електроенергії торкнеться більшості верств населення України.

Також раніше для Знай.ua Фурса розповідав, якою має бути тарифна політика.