Громадський діяч і дисидент Йосип Зісельс у програмі «Що далі?» розповів, яка ситуація з антисемітизмом в Україні. За його словами, в Україні випадків антисемітизму набагато менше, ніж в Німеччині.

«Я кожні два роки їздив на Всесвітній форум з антисемітизму в Ізраїль. Останні рази про Україну взагалі не говорять. Кажуть: Америка, Великобританія, Бельгія, Франція і Німеччина», - зазначив Зісельс.

За словами експерта, в Україні за останній рік було 12 випадків антисемітського вандалізму, а в Німеччині сотні. Як зазначив Зісельс, 3 роки у нас взагалі не було нападів на ґрунті антисемітизму, але за минулий рік було 4.

«Що нам вдалося, а що нам не вдалося: рух до наших загальнолюдських європейських цінностей та наскільки нам вдається пройти цей шлях – це є наше досягнення», - сказав Зісельс.

На думку Зісельса, Україна перетворюється і розвивається в певній мірі, вбираючи в себе все більшою мірою європейські цінності.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бортник розповів, чому Кримська платформа близька до провалу.

Також Знай.ua публікував слова Савченко: В Україні є держава де-юре, а є держава де-факто – олігархат.