У рамках проєкту Музей «Голоси Мирних» на діджитал-майданчиках Фонду запускаються прямі ефіри та вебінари, де психологи, які пройшли навчання за курсом «Травма війни», відповідають на запитання, які найбільше турбують людей.

З 2014 року Фонд Ріната Ахметова надав психологічну допомогу більш ніж 60 тис. людей із Луганської та Донецької областей і переселенцям. 250 психологів завдяки Фонду пройшли навчання за курсом «Травма війни». З їх допомогою позбутися страху, болю, тягаря пережитого змогли люди різного віку – особи похилого віку, діти тощо, а також люди із соціально незахищених груп населення та сім'ї, життя яких кардинально змінили трагічні події.

Фонд Ріната Ахметова
Фонд Ріната Ахметова

– Фахівці зазначають, що відкладений ефект від травми війни може проявити себе навіть через довгі роки у формі психосоматичних захворювань. Тоді як люди, які зіткнулися з такими проблемами, не завжди здатні пов'язати їх з подіями, викликаними збройним конфліктом. Одне із завдань напряму «Подолати. Допомагає психолог» – виявити цей зв'язок і допомогти Мирним упоратися з тривожними станами і психологічною нестабільністю, – зазначила директорка Департаменту комунікацій Фонду Юлія Єршова.

У першому ефірі «Подолати. Допомагає психолог» про травму війни, проблеми, пов’язані з пандемією, та шляхи їх подолання говорила експертка Альона Лук'янчук. Вона більше 6-ти років працює з жителями Донбасу, надаючи їм психологічну допомогу. Розповідає, що сама є переселенкою і розуміє важливість підтримки людей із Донецької та Луганської областей.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Фонд Ріната Ахметова
Фонд Ріната Ахметова

– Щоб побороти стрес, з кожним із постраждалих ми переживали ті емоції та біль, які вони відчували. Психологічна служба також консультувала людей під час обстрілів. Це все дуже боляче та страшно. Ця робота стала внеском у масштабну миротворчу місію, – розповіла Альона.

У розмові з психологами Фонду будь-хто може отримати відповіді, на запитання, які найбільше хвилюють.

Щоб зрозуміти, чи потрібна вам психологічна допомога, можна пройти тест на сайті Фонду Ріната Ахметова. https://akhmetovfoundation.org/ru/test/nuzhna-ly-vam-psyhologycheskaya-pomosch

Ви також можете звернутися за допомогою до психологів Фонду за телефоном гарячої лінії: 0800509001.

Розповісти про пережите на Донбасі можна завдяки унікальному проєкту «Голоси Мирних. Музей Фонду Ріната Ахметова». Музей – це безпечний, довірчий простір, де постраждалі від війни мирні жителі можуть звільнитися від тягаря мовчання заради майбутнього. Щоб ознайомитися з такими свідченнями і залишити свою історію, перейдіть за посиланням.