Президент Фонду гуманітарного розвитку України Наталія Заболотна в інтерв’ю виданню Kyiv.Press розповіла, якого національного культурного символу бракує Україні після 30 років незалежності.

«Раніше ми часто виправдовували усілякі прогалини та недоліки, мовляв, наша країна ще доволі молода. Але 30 років — це вже доволі солідний вік для держави», - каже Заболотна.

На думку експертки, Україні вже слід нести певну відповідальність за те, що було зроблено, та за те, що втілити в життя не вдалось. Вона впевнена, що як зрілій державі нам бракує титульного музею, який мав би стати культурним «маяком» як для українців, так і іноземців, як от Лувр в Парижі чи Прадо у Мадриді.

«На жаль, наші можновладці навіть не усвідомлюють або системно ігнорують важливість культури для країни. Україна – чи не найбільша країна Європи, де немає титульного музею», - заявила Заболотна.

За її словами, майже 20 років тому почалось будівництво Мистецького Арсеналу, який мав би стати українським Лувром, проте ця мрія так і не була повністю втілена у життя. Заболотна порівняла повільний процес реставрації Арсеналу зі швидкістю будівництва нових житлових комплексів, хмарочосів, бізнес-центрів за всі каденції різних політиків та президентів. При цьому, зазначає вона, багато комерційних будівництв були до того ж незаконними.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Габібуллаєва заявила, що гроші за голосування - минуле сторіччя.

Знай.ua також повідомляв, що Друзенко пояснив різницю між тиранією і конституційною демократією.