Економіст Юрій Атаманюк у своєму блозі розповів про підйом тарифів та розвиток газової галузі. Також експерт запропонував дії для розвитку газодобувної галузі в Україні.

«В основі державної політики повинен бути соціальний договір – його немає. Нам обіцяють: «Не буде різкого стрибка платежів і тарифів». Зачекайте, а що відбувається зараз? Давайте порівняємо, ось минув рік і протягом цього року курс долара кудись стрибнув? Ні. Протягом опалювального сезону у нас змінювалися ціни на енергоносії? Ні», - зазначив Атаманюк.

За словами експерта, комунальні платежі зросли на 36%, ціна на електроенергію на 36%, а ціна на газ на 173%.

«Об'єктивної картини немає. Можна говорити про те, що потрібно зробити баланс газу, розділити український газ і імпортний, провести інвентаризацію всіх свердловин газу і залучити інвесторів, наприклад тих же американців – вони б із задоволенням зайшли, якби було правове поле відповідне», - сказав Атаманюк.

На думку експерта, також може бути створений газовий консорціум між Росією Німеччиною і Україною.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Атаманюк розповів, чому шведські пенсіонери обурені своєю пенсією.

Також Знай.ua повідомляв, що Атаманюк пояснив, чому на Кримській платформі буде мало країн.