Політолог Андрій Багінський в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай 24" розповів, чому президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден не заважає запуску Північного потоку-2.

Андрій Багінський зазначив, що Джо Байден навряд чи буде заважати запуску Північного потоку-2.

"Починається якась, нехай і легка, розрядка між Сполученими Штатами Америки та Російською Федерацією. Але це питання залишається на гачку. Очевидно, що це такий теж механізм впливу державного департаменту, Білого дому, на Російську Федерацію і на офіційний Кремль. Ми пам'ятаємо, що також Північний потік-2 підпадає під Третю європейську енергетичну хартію", - сказав Багінський.

За його словами, за європейським законодавством Північний потік-2 може бути заповнений не більше ніж на 50%, тоді як відсотки, що залишилися, повинні займати треті компанії.

"Даний проєкт не буде здійснюватися дуже швидко, і Україна має люфт часу, щоб висловити свої бажання, як нам можуть компенсувати втрати від введення цього проєкту", - додав Андрій Багінський.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Атаманюк заявив про Північний потік-2, що ми не отримуємо ніяких компенсацій.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Медведчук зазначив, що у влади немає відповіді на питання, де брати газ, якщо Росія не продовжить контракт з Україною.