Росія сприймає тимчасово окупований кримський півострів виключно як військову базу. Таку думку висловив політичний експерт Олександр Мусієнко у програмі «Що далі?» з Любов’ю Завальнюк на каналі «Знай 24».

Передусім експерт зазначає, що українська влада ніколи не дивилася на Крим як на військову базу. «В української влади така не стояла мета. Як туристичний об'єкт, скільки туристів туди їхало... І що, було погано людям, які фактично мали з цього заробіток?», - каже він.

Зараз же, каже Мусієнко, ситуація змінилася. «Давайте визнаємо, що багато туристичних напрямків перспективних, які могли бути, коли Крим поступово розвивався — вони були втрачені саме з приходом туди Росії...», - міркує політолог. Аби не бути голослівним, він у приклад наводить північ кримського півострова: до анексії там розвивався туризм та сільське господарство, а зараз там проблеми і з водопостачанням, і інші.

Принагідно гість програми згадує період стягненням російських військ до кордону з Україною, що відбувалося також і на території окупованого Криму. «Була інформація про те, що перекинули війська, а військових містечок і частин не вистачає їх розмістити. Ну, що робити, давайте візьмемо пансіонати, санаторії», - повідомляє він. Мусієнко додає, що військові об’єкти на території Криму ніхто навіть не намагається видати за туристичні.

Він акцентує на тому, що такого в Криму не було ані в СРСР, ані в часи холодної війни: ніколи військових не розміщували в санаторіях. Ця ситуація, констатує експерт, шкодить розвитку туризму, адже ніхто не захоче провести відпочинок поблизу військової бази. Отже, Мусієнко робить висновок про сучасну ситуацію в Криму: «Люди звідти їдуть, у них там немає перспективи».

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, чи може РФ розмістити ядерну зброю в окупованому Криму.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, як Україна повинна повертати Крим.