Дипломат, колишній посол України в Австрії Олександр Щерба у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня» розповів, які почуття він переживає у річницю 30-річчя держави, та як змінилась українська дипломатична служба за чверть сторіччя його роботи.

«Радість і розуміння, що все ж таки при всіх негараздах Україна вийшла на правильний шлях. Я дуже щасливий, що цей шлях, у тому числі, і мій особистий. Я пов’язав своє життя з державою, яка виникла 30 років тому. Це Бог мене направив. Хоча є і розчарування, звичайно», - каже він.

Він відзначив суттєві зміни в системі Міністерства закордонних справ, яка забезпечує представництво України на міжнародній арені.

«Мій шлях у дипломатію розпочався після співбесіди в тодішнього міністра МВС Бориса Тарасюка в листопаді 1994 року. Але потім зламав ногу, тому фізично я працюю з березня 1995-го. Я одружився і став дипломатом одночасно. Якщо дивитися на фінансові й технічні можливості, то такого розмаїття, як зараз, на моїй пам’яті ніколи не було. Це краще за всі ті роки, які я був у дипломатії. І зарплати хороші, і фінансування культурної дипломатії почалося. Інтелектуальний потенціал, мені здається, теж у нас кращий, ніж було 10, 15, 20 років тому. Чи достатньо у нас ідей, талантів для того, щоб переконати світ – ми бачимо, що іноді недостатньо», - міркує дипломат.

Він також зазначив, що дуже стримано ставиться до порівнянь справжнього фронту й дипломатичного. «Звичайно, працювати дипломатом в Австрії і сидіти в окопі на Донбасі – це зовсім різні речі. Все, що дипломатія може зробити – це рівнятися на цих людей, не забувати і намагатися бути достойними цих людей, які зараз боронять Україну», - робить висновок Щерба.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Знай.ua повідомляв розповідь юриста Віктора Шишкіна про те, Чому Сталін розігнав польську компартію разом із Комінтерном.

Знай.ua також повідомляв, що Лутковська розповіла про крах державності в Україні: «Це відверте порушення Конституції».