Та державна модель України, що існує сьогодні, вже виявила свою неефективність, а відтак час змінити соціально-економічний курс розвитку. Таку думку висловив політичний аналітик Віталій Романченко на каналі «My.ua».

Як пояснює гість програми, в Україні зараз працює неоліберальна модель, за якої держава не виконує соціально-економічні функції і все вирішує ринок. «З векторів розвитку соціально-економічної політики України ми вибрали найгірший варіант», - підкреслює він. Романченко додає, що в такому разі все регулює ринок, а державі залишається лише зображати видимість законності.

Він підкреслює, що це зовсім не підходить для держав, що ще перебувають у процесі розвитку, а відтак Україні варто змінити свій соціально-економічний курс.

На думку Романченка, Україні підійшла би модель Скандинавських держав, Австрії та Німеччини. «Модель, яку треба впроваджувати в Україні, – це модель держави загального добробуту», - стверджує аналітик. У такому разі, каже він, українці змогли би жити із задоволенням, а не лише забезпечувати базові потреби. «Треба зробити такі умови, щоб людина в Україні могла розкрити свій потенціал», - констатує експерт.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Романченко розповів, як виправити демографічну проблему.

Також Знай.ua писав про те, що Друзенко розкритикував сучасну модель українізації.