Які фактори стануть в найближчому майбутньому визначати ціни на нерухомість? Це питання у програмі «My.ua» розглядає президент Асоціації фахівців з нерухомості (рієлторів) Юрій Піта.

«В першу чергу на ринок житла впливатиме епідеміологічна ситуація. Ми ще не до кінця пережили цей період, і зараз готуємося до чергової хвилі пандемії цієї осені. Причому незрозуміло, чи буде нова хвиля пандемії – ми живемо в період невизначеності. Якщо влада прийме жорсткі заходи, то це, звичайно, вплине на ринок нерухомості. М'які заходи на нього теж вплинуть, але вже зі знаком плюс. Так чи інакше, це перший фактор, який потрібно враховувати. Другий фактор економічний – це інфляція. Гроші дешевшають, їх потрібно зберегти, і тому їх вкладають в нерухомість. Нерухомість – це дуже хороший актив, за допомогою якого гроші можна не тільки зберегти, але і примножити», - зазначає експерт.

За його словами, інвестори це розуміють, і попит на нерухомість з їхнього боку росте.

«Що ж стосується звичайного споживача, то у нього на руках гроші теж є, і попит на житло збільшується. Можливо, грають роль також іпотечні програми», - вважає Юрій Піта.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору "Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше юристка Наталія Чацкіс розповіла, як домогтися компенсації за затримки термінів забудовником.

Також Знай.ua повідомляв, що вона пояснила, як перевірити ризики інвестування в новобудову.