Економічний експерт Всеволод Степанюк у програмі Катерини Павлової «MY.UA» розповів, чи вплине запуск «Північного потоку-2» на курс гривні.

«Сама по собі добудова «Північного потоку-2» жодним чином не вплине на курс гривні. Інша справа, що це дає можливість Росії не прокачувати через територію України заявлені обсяги газу», - каже експерт.

Однак, на його думку, РФ не піде на такий крок.

«Тому що імідж «Газпрому» як наднадійного постачальника не буде піддаватися сумніву, навіть з політичною якоюсь метою. Тим більше, що навіть якщо «Газпром» не захоче качати через Україну газ, він все одно повинен буде оплатити транзит згідно з контрактом. Там записана умова: або прокачуй, або плати. Тобто плати у будь-якому випадку, навіть якщо ти не качаєш», - сказав Степанюк.

Він зазначає, що це не найкращий розвиток подій для України, тому що наша країна залишиться без газу взимку.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Але я не думаю, що цей важіль буде задіяний. У всякому разі, цієї зими», - резюмував економічний експерт.

Як повідомляв Знай.uа, Атаманюк заявив, що народ перетнув межу бідності, а олігархи збагачуються на платіжках.

Також Знай.uа писав, що Гадюкін розповів, як політики займаються популізмом з соціалкою.