Політолог Андрій Багінський у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів, чи стала Україна незалежною за 30 років існування нашої держави.

«Відносно так, але питання суверенітету залишаються відкритими. Оскільки залежність країни визначається і зовнішньою політикою, а також внутрішньою можливістю проводити незалежну, відмінну від інших країн, лінію політики», - каже експерт.

Як відомо, на саміт Кримської платформи, який відбувся 23 серпня, а також на святкування Дня Незалежності України (24 серпня) приїхали делегації з багатьох країн світу.

«Це говорить про те, що Україна все-таки залишається у фокусі зовнішньої політики різних країн, різних держав. І Україна цікава так чи інакше. При цьому ми розуміємо, що 30 років – це в той же час досить невеликий термін. Хоча цей термін достатній, щоб робити якісь проміжні висновки про те, чи реалізувалися ми як країна, чи реалізувалися ми як суспільство, які є ресурси для врегулювання конфліктів... Видно, що зарубіжні країни також намагаються зрозуміти, яким є місце України в цій конфігурації, якщо ми говоримо, наприклад, про Європейський союз», - сказав Багінський.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, Мороз розповів про найбільшу поразку незалежної України.

Також Знай.uа писав, що Зісельс заявив, що незалежність – це колективна ідентичність народу.