Ректор Національного університету біоресурсів і природокористування (НУБіП), колишній міністр освіти і науки України Станіслав Ніколаєнко у програмі Мирослави Бобровської «А как на самом деле?» розповів про важливість інформаційних технологій у виші.

Він зазначив, що в НУБіП є факультет інформаційних технологій, і, за його словами, це другий за популярністю напрямок у цьому виші.

«Ми не женемося за Шевченка чи за КПІ. Бо їхні випускники до нас приходять і вчать у нас агрономію, вчать ветеринарію, зоотехнію, щоб свої знання застосувати в цих галузях. А ми поєднуємо це в нас! І кібербезпека є в нас, і програмування тощо… Знову ж таки, поєднуючи це з біотехнологіями, поєднуючи це з агрономією, лісівництвом, ветеринарією. І в цьому унікальність нашого сільськогосподарського, будемо казати, айтішніка. Тому що просто айтішнік ігри напише, щоб діти колупалися, сліпли… А хай вони зроблять хорошу технологію для лісівництва!», - каже ректор НУБіП.

Також Ніколаєнко розповів, як інформаційні технології можна застосувати в аграрному секторі. Наприклад, з їхньої допомогою можна обрахувати приріст лісу з одного гектара, контролювати якість землі з дрона, вирахувати потрібну кількість гербіцидів і пестицидів, щоб не отруїти людину та не спалити землю.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

«Це все інформаційники спільно з технологами роблять. Тобто сільське господарство – це не вила і лопата, а це інтелект. Поєднання біотехнологій з інформаційними технологіями – це те, що сьогодні рухає світ вперед», - резюмував він.

Як повідомляв Знай.uа, Греба пояснив, як має виглядати система дистанційного навчання.

Також Знай.uа писав, що Іонан розповіла, як відбувається цифровізація в українських школах.