Інфекціоніст Вадим Арістов у програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди» розповів про кадрові тенденції серед лікарів напередодні нової хвилі вірусу. За його словами, якщо раніше багато хто добровільно йшов лікувати людей, то зараз все йде навпаки.

«Система охорони здоров'я готова гірше, ніж була минулого літа, тому що коли починалася епідемія, то був «бойовий дух». Як в момент, коли була агресія з боку Росії, то чоловіки добровільно йшли на пункти призову, і те ж було серед лікарів», - зазначив Арістов.

За словами експерта, через певних медичних реформ і нераціональності уряду все пішло у зворотний бік.

«Багатьох медиків кинули. Досі є лікарні, які не виплатили зарплати за квітень і травень. Виявляється, заднім числом були введені певні критерії, що потрібно не три анестезіологи, а чотири на відділення, тому тим, у кого не було чотирьох, не заплатили за два місяці роботи», - розповів інфекціоніст.

Як зазначив Арістов, були випадки, що під час однієї зміни, на одного лікаря було 120 пацієнтів. За словами експерта, зараз інфекціоністів прирівняли до сезонних робітників, наче це офіціанти або вантажники.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua Арістов розповів, що відбувається з людиною, яка перехворіла на COVID-19.

Також Знай.ua повідомляв, що інфекціоніст розповів про особливості «Дельта»-штамма.