Журналістка Любов Завальнюк у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua розповіла про зміни в законодавстві, що стосуються українців, у яких є борги за житлово-комунальні послуги. За її словами, тепер комунальники знову зможуть зупиняти надання ЖКП в разі несплати.

«Комунальникам знову дозволили відключати населення від послуг за борги. В Україні набрали чинності зміни до законодавства, якими була скасована заборона обмежувати надання житлово-комунальних послуг громадянам у разі наявності заборгованості», - повідомила Завальнюк.

Вона додала, що відповідний нормативний акт був підписаний президентом Володимиром Зеленським 19 серпня, вступив в силу на наступний день і, зокрема, вносить зміни в закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID -19)».

«Так, з нього виключений пункт про те, що на період дії карантину та протягом 30 днів з дня його скасування забороняється припинення або призупинення надання житлово-комунальних послуг громадянам України в разі їх несплати або оплати в неповному обсязі», - говорить Завальнюк.

Журналістка пояснила, що, згідно зі змінами, тепер заборона відключати споживачів комунальних послуг у разі наявності заборгованості буде діяти тільки на період дії карантинних обмежень «червоного» рівня і протягом 30 днів після їхнього скасування.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

«Водночас, як і раніше на час дії карантину заборонено нарахування та стягнення неустойки за несвоєчасне здійснення платежів за ЖКП, а також примусове виселення боржників по комуналці з належного їм житла під час примусового виконання рішень судів щодо стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги», - зазначила Завальнюк.

Як повідомляв Знай.ua, Гаврилечко розповів, скільки в Україні працездатного населення.

Також раніше для Знай.ua Кушнірук розповідав, як потрібно змінити систему подачі води в старих будинках.