Президент Естонії Керсті Кальюлайд заявила, що Європейському союзу варто бути сміливішим у питанні розширення, але Україні необхідно ще 20 років роботи для готовності до членства. Дипломат, політолог-міжнародник Вадим Трюхан у програмі «Что дальше» на каналі «Знай 24» розповів, як розцінювати таку заяву.

«Естонія – це традиційно дружня для України країна, і в нас з нею досить динамічні відносини, зокрема в таких сферах як діджиталізація, ми вивчали їхній досвід у питаннях самоврядування і таке інше… Але не Естонія приймає рішення, і навіть не одна Німеччина приймає рішення, які стосуються всього Європейського союзу, а всі держави-члени разом», - каже експерт.

За його словами, до таких висловлювань президента Естонії потрібно ставитися спокійно.

«Жодної зради немає. Треба уважно вивчити ті меседжі, які вона послала нашому керівництву фактично, нашому громадянському суспільству, і діяти відповідно. А якщо перекласти з дипломатичної мови на людську те, що вона говорила, то вона сказала дуже прості і очевидні речі: «Шановні, не будете робити реформи – не будете ніколи в ЄС. Зробите реформи швидко – швидко будете в ЄС», - сказав Трюхан.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Він зазначив, що не треба дивуватися тому, що Кальюлайд назвала речі своїми іменами.

«Треба взяти це до уваги і внести корективи у свою державну політику», - резюмував дипломат.

Як повідомляв Знай.uа, Романченко розповів, як виправити демографічну проблему.

Також Знай.uа писав, що Мороз розповів про найбільшу поразку незалежної України.