У програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» політолог Андрій Багінський поміркував над тим, чи варто чекати на «гарячу осінь» в Україні після візиту Зеленського у Вашингтон.

За словами гостя програми, святкування Дня Незалежності стало тим чинником, що може відтермінувати «гарячу осінь» в Україні, оскільки люди тепер перебувають у гарному настрої і це вигідно президенту.

З іншого боку, каже Багінський, не можна ігнорувати й тих чинників, що можуть понизити рейтинг влади. Зокрема, він говорить про подорожчання тарифів на комунальні послуги і на газ. Принагідно політолог посилається на прогнози фахівців, згідно з якими ціна на газ зросте на півтори тисячі гривень для середнього домогосподарства. «Відносно електроенергії Зеленський домігся зараз невеликого здешевлення, але воно погоди не зробить», - стверджує він.

Ці проблеми, на думку експерта, можуть негативно відобразитися на рейтингу влади, оскільки значна частина українців живе або на межі бідності, або за нею.

Окрім цього Багінський радить слідкувати за ситуацією в парламенті. «До цього часу загальна тенденція була одна: концентрація влади в руках Офісу президента. Побачимо, чи збережеться вона надалі», - міркує гість програми.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Багінський розповів, що, окрім Вашингтона, Зеленський відвідає Каліфорнію.

Також Знай.ua писав про те, що Багінський розповів, чому Байден не заважає запуску Північного потоку-2.