Чи продовжиться обговорення проблеми Криму? Чи слід чекати нового саміту Кримської платформи? Свою думку про це у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» висловлює дипломат Вадим Трюхан.

«За тридцять років незалежності Україна ніколи не проводила заходів такого рівня, як Кримська платформа. Звичайно, я далекий від думки, що подібні заходи будуть проводитися щороку. Це нереально, та й не потрібно. Я думаю, саміти Кримської платформи слід проводити приблизно раз в п'ять років. А в перервах між ними повинні працювати дипломати, громадські діячі та експерти. Адже вже після саміту було оголошено про створення постійного офісу Кримської платформи, у всіх державах, які підписали декларацію, призначені контактні особи. Постійно підтримуватиметься комунікація, йтимуть переговори, консультації. Продовжиться збір інформації», - розповідає гість програми.

За його словами, вже створено центр, в якому єдина команда буде координувати спільні зусилля української держави і його партнерів.

«Саміт Кримської платформи закінчився, але її робота тільки почалася», - вважає Вадим Трюхан.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше політолог Олександр Мусієнко заявив, що на саміті слід було торкнутися питання фінансової допомоги в справі повернення Криму.

Також Знай.ua повідомляв, що він запропонував рецепт поступової реінтеграції півострова в Україну.