У чому головна проблема України на світовій арені? Свою думку з цього питання у програмі Андреаса Умланда «Політична україністика» висловлює дипломат, багаторічний український посол в Австрії Олександр Щерба.

«Ми прагнемо, щоб світ полюбив Україну перш ніж її полюблять самі українці. Так, ми проводимо інформаційно-роз'яснювальну роботу, розповідаємо про українські реформи, про успіхи нашої країни. А потім в Європу приїжджає пересічний українець, питаєш, як у нього справи – і виявляється, що все гірше і гірше. Тоді вся інформаційна політика летить в тартарари. Найголовніше – що говорять про Україну українці, а вони найчастіше говорять про неї погано. Ось над чим потрібно працювати – підіймати настрій в країні. Тим більше що підстави для цього є. Я, наприклад, повернувся сюди після шести років в Австрії – і мене тут багато речей відверто радують», - каже гість програми.

За його спостереженнями, за останні роки українське суспільство стало набагато більш цивілізованим.

«Насправді в Україні все не так уже й погано, і їй є чим пишатися. У деяких відносинах вона більш розвинена, ніж та ж Австрія. Наприклад, системи Google Pay та Apple Pay тут повсюдно поширені, в цій сфері ми обганяємо Європу», - говорить Олександр Щерба.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше цей експерт розповів про небезпеку, яку несуть всьому світу великодержавні амбіції Росії.

Також Знай.ua повідомляв, що, на думку Щерби, Україна змогла вийти на правильний шлях розвитку.