Найгірший сценарій для світу був би, якби дійсно почалась негативна, агресивна, злобна глобалізація у бік Росії. Це погані часи для світу, не тільки для України. Про це розповів колишній посол України в Австрії Олександр Щерба у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня».

«Але добра новина для України в тому, що вона належить до тих, хто готовий боротися. Є такі країни, такі нації, які не готові боротися. Найжахливіше після світу правди те, що приходить світ без правди. Я віруюча людина, для мене світ без правди – це світ без Бога. Що може бути жахливіше?», - зазначає він, маючи на увазі, насамперед, Росію, де «може бути все і все – неправда».

На його думку, принципова різниця між Росією і Китаєм полягає в тому, що Росія – не успішна економічно, а Китай успішний.

«Тому у Китаю все ж є інтерес зберегти існуючий стан речей, а у Росії є інтерес обнулити стан речей. Росія шикарно опанувала мистецтво руйнації, особливо руйнації ідей, руйнації віри. Вони вважають, що в такий спосіб був зруйнований Радянський Союз, і зараз відплачують тим самим Америці, Заходу», - пояснює дипломат.

Він навів у приклад свою розмову з відомим австрійським музикантом українсько-російського походження. Він виріс в Україні, навчався в Росії.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

«Я в нього запитаю: «Яку велич Росії потрібно? Люди слухають Чайковського, і в них душа бринить. Читають Толстого і знаходять щоразу якусь нову істину для себе особисто. Чи це не є найбільша велич?». Він мені каже: «Розумієш, у сучасній Росії це не вважається величчю. Велич у сучасній Росії – це те, що пов’язано з домінуванням», - каже Щерба.

Знай.ua повідомляв розповідь Друзенка про міжнародний досвід конституціоналізму.

Також Знай.ua повідомляв, що Рибчинський розповів, для чого Росія почала навчання на 20 полігонах Південного округу.