У програмі Сергія Дойка «Особистість» голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок торкнувся теми ядерного роззброєння. Ведучий зазначив, що для України постала проблема обслуговування та утримання ядерної зброї, на що потрібні були десятки мільярдів доларів. Гість програми ж оцінив втрати України після підписання Будапештського меморандуму в часи президента Кучми.

За словами Тягнибока, Україна не змогла вповні виконати свої зобов’язання у 1994 році через корупцію в державному апараті. Отже, каже він, зобов’язання Будапештського меморандуму так і не були втілені, а обіцянки – залишилися обіцянками, але документ зафіксував кілька важливих моментів.

За словами голови «Свободи», США – надійний партнер України. Він дотримується цієї думки, навіть попри внутрішні розклади в США та обережне ставлення до України їхньої попередньої адміністрації. «Все одно глобально США є нашим основним стратегічним партнером. Це та країна, яка може нашого основного ворога, Московію, дуже швидко поставити у відповідні рамки», - стверджує гість програми і додає, що все це, звісно, при бажанні самих американців.

Далі він зазначає, що протягом війни з РФ на Донбасі вже померло 15 тисяч людей, і запитує, у яку суму оцінити ці людські життя. «А скільки буде коштувати нам чи нашим дітям відбудова інфраструктури територій, які рано чи пізно повернуться до України, і в які потрібно буде вкладати величезні кошти? Скільки потрібно коштів для укріплення обороноздатності української держави?», - запитує Тягнибок.

На ці речі, каже голова «Свободи», у зовнішній політиці дивляться інакше. Він переконаний, що у певні моменти краще більше вкластися, якщо це дасть відповідну гарантію. «Бо відомо, що скупий платить двічі. А українці зараз, у цій ситуації, платять двічі», - констатує він.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мороз розповів про найбільшу поразку незалежної України.

Також Знай.ua писав про те, що Старіков розповів, який урок Україна могла б отримати від афганських подій.