Чому не можна пустити воду до Криму зараз і коли півострів її отримає? Це питання розглядає дипломат Вадим Трюхан у програмі «Що далі?» з Любов’ю Завальнюк на каналі «Знай 24».

Передусім гість програми нагадує про Женевські конвенції, згідно з якими про добробут мешканців окупованих територій повинен дбати окупант. Тобто, каже він, це стосується і проблем кримського півострова з водою, Україна в цьому плані безсильна.

Також Трюхан акцентує на тому, що прямо зараз пустити воду до Криму не можна. «Тому що це буде означати, що ми проявили слабкість. Ми не можемо взяти, і продати їм цю воду, навіть так. Це теж буде означати, що ми проявили слабкість», - пояснює він.

Натомість, каже дипломат, потрібно акцентувати на іншому: щойно Крим буде в конституційному полі України, водопостачання відновиться. До того ж, зауважує він, сама Україна повинна бути до цього готовою: «Зробити все, щоб комунікації були готові буквально протягом годин технологічно. Я маю на увазі фігурально за один день».

З іншого боку, Трюхан підкреслює, що проблеми Криму з водою не такі вже й критичні. «Проблем з питною водою немає. Проблеми є з технічною водою», - каже гість програми. Він пояснює, що конкретно людям води вистачає, а ось підприємствам, чорноморському флоту та іншим збройним формуванням – ні. «Тут трошечки росіяни намагаються навмисне перебільшити суть проблем. Роздратовувати кримчан, щоб у них було незадоволення Україною», - міркує він.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Трюхан розповів про наслідки російського позову проти України щодо «водної блокади» Криму.

Також Знай.ua писав про те, що Трюхан заявив, що Росія ніяк не допомагає окупованому Донбасу.