Які наслідки може мати російський позов проти України з приводу «водної блокади» Криму? Проблему у програмі «My.ua» з Катериною Павлової розглядає фахівець з міжнародно-правових питань дипломат Вадим Трюхан.

«Там дуже цікава ситуація: Росія заявляє, що вже подала позов проти України, а в секретаріаті ЄСПЛ це заперечують. Невідомо навіть, хто в Росії займається цією справою – Генеральна прокуратура чи Мін'юст. Взагалі-то подібні речі належать до компетенції Мін'юсту, але ніякої ясності в цьому питанні немає. Навіщо це Росії? По-перше, позов до України – це інформаційний привід, який Росія всіляко буде мусувати. Власне, вона вже це робить. РФ зміщує акценти з того, що вона напала на Україну, до того, що злі бандерівці порушують права російськомовного населення», - зазначає дипломат.

За його словами, це дає Росії можливість відвернути увагу від того факту, що агресором в цьому випадку є вона.

«На думку українських юристів, шансів на задоволення позову – нуль. Так само вважає і сам міністр юстиції. Зрозуміло, що це очевидно і для росіян. Але що далі? Тоді Росія скаже: ось бачите, ми намагалися захистити права російськомовних в судовому порядку – не виходить. Доведеться воювати», - вважає Вадим Трюхан.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше цей експерт заявляв, що для країн Євросоюзу власні стандарти менш важливі, ніж матеріальні інтереси.

Також Знай.ua повідомляв, що, за словами Трюхана, зараз українська армія здатна протистояти агресору.