Політичний консультант, розробник адвокаційних та виборчих кампаній Руслан Рохов у новому випуску програми «БДСМ. Болючі розмови» Олексія Толкачова розповів, чому українці так люблять очаровуватися політикам.

«На мою думку, це спроба пошуку легкого шляху. Мені здається, це про випробування. Якщо ми говоримо про лідера – це таке бажання перекласти особисту відповідальність за своє життя, життя своєї родини, країни на когось іншого. Щоб у будь-який момент можна сказати: «Ну, це ж він неправий», - пояснює він.

Рохов зазначає, що ситуація поволі змінюється.

«З’являється категорія людей, яка не розглядає політика як месію. Вона вимагає від нього конкретних політик. Якщо ми проаналізуємо останні дві революції – Революцію Гідності та Помаранчеву – то побачимо, наскільки змінилася поведінка людей. Якщо Помаранчева революція була більше схожа на Юріїв день, це право змінити поганого пана на хорошого, то наступна революція вже була про те, що має зробити нова влада», - зазначає він.

Рохов навів приклад із недавнього минулого.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

«Троє політиків вийшли на Майдан і сказали: «Все, ми домовились! Прем’єр наш». Вони мали щось слухати і зрозуміли, що помилилися з аудиторією, яка зараз біля них стоїть, і це нікого абсолютно не задовольняє. Люди стояли не за цих людей, а за конкретне бачення того, вони вважали, що мало би бути зроблено. Якщо ми говоримо про політику як боротьбу за владу людей – це одна історія. А є політика, яка має бути здійснена, і люди вже стояли не за людей, які хочуть пройти у владу, а за альтернативні політики, які б мали ці люди здійснювати», - міркує політтехнолог.

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв розповів, чи посипалася президентська вертикаль влади.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Лановий назвав економічні помилки незалежної України.