У програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» політолог-міжнародник Володимир Воля оцінив ймовірність чергового перенесення зустрічі президентів України та США.

Передусім гість програми зазначає, що скасувати зустріч Зеленського з Байденом не можуть, а перенести – так. Але, оскільки одного разу її вже перенесли, Воля сумнівається, що це зроблять знову. «Я не можу повністю виключити ймовірність ще одного перенесення, але в такій ситуації воно набагато менш вірогідне, ніж зустріч президентів в призначений час», - міркує він.

Отже, політолог вважає, що зустріч президентів США та України відбудеться все ж таки 31 серпня без перенесень. «І таке перенесення виходило б за рамки пристойності, адже, як я сказав, запрошення вже було зроблено», - підкреслює він.

Окрім цього, каже Воля, чергове перенесення візиту Зеленського у Вашингтон викликало б обурення і в Сполучених Штатах. «Там багато хто сказав би: «Дивіться, що робить Байден!», - переконаний експерт.

Тому, на його думку, причин знову переносити зустріч президентів немає. «Навіть якщо виходити з ідеї, що візит можуть перенести якраз через відпустки конгресменів і сенаторів, то це було б скоріше технічним перенесенням, ніж демонстрацією якогось негативного ставлення», - міркує Воля. З іншого боку, гість програми повідомляє, що американські конгресмени готові повернутися з відпусток, аби зустрітися з президентом України.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Багінський заявив, що Зеленський відвідає не лише Вашингтон, але й Каліфорнію.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко заявив про необхідність обговорити з Байденом ймовірність розміщення ядерної зброї РФ у Криму.