Економіст Юрій Атаманюк у своєму блозі розповів, до чого призведе подорожчання електроенергії. За його словами, це може викликати закриття хімічних комбінатів, що призведе до безробіття.

«Витрати на комуналку подорожчали на 36%, на електроенергію теж на 36%, а газ подорожчав на 173%. Зараз «Нафтогаз» пропонує контракти без доставки по 18 грн, замість 12 грн, тому якщо з доставкою, то буде до 20 грн. Ми зараз можемо прийти до ситуації, коли буде великий ризик неплатежів», - зазначив Атаманюк.

Також, як наголосив експерт, якщо подорожчання електроенергії відбудеться одночасно з подорожчанням продукції хімічних комбінатів, то у нас «ляже» весь хімпром.

«Поруч знаходяться конкуренти. Поруч білоруси, у яких більш дешева сировина, готові постачати нам хімічну продукцію. Ще Грузія, Китай і Росія, у якої будемо купувати знову через якусь Словаччину. Ми «покладемо» близько 6 хімічних комбінатів, на кожному з яких працює близько 5 тисяч осіб», - підкреслив Атаманюк.

За словами експерта, непрацюючі підприємства приведуть до збільшення неплатежів і безробіття.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Атаманюк розповів, чому шведські пенсіонери обурені своєю пенсією.

Також Знай.ua повідомляв, що Атаманюк пояснив, чому на Кримській платформі буде мало країн.