У програмі «Акценти» з Тетяною Резвін директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко висловив свою думку щодо суті «Північного потоку-2» та шуму навколо нього.

Гість програми нагадує, що Росія будує «Північний потік-2» вже з 2011 року. «Проєкт, який під особистою увагою Володимира Путіна реалізується, який коштує 10 млрд євро, і основна мета реалізації якого – обійти Україну з точки зору транзиту газу», - підкреслює він.

Тобто, підсумовує Харченко, стратегічна мета «Північного потоку-2», у який РФ вклала стільки коштів, - продавати газ Європі в обхід України. З цією ж ціллю, додає він, працюють перший «Північний потік» і «Турецький потік».

Загалом гість програми відзначає, що трубу так чи інакше добудують, але це ще нічого не означає. «Питання успішності або не успішності цього проєкту все ще відкрите насправді», - стверджує він.

Харченко пояснює, що всі енергетичні ринки в Європі працюють за правилами третього енергопакета, а в Росії – ні, і в цьому її вразливість. «Вона працює не за європейськими правилами – так би мовити, правилами цивілізованого світу, – а за своїми власними», - констатує гість програми.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Тягнибок заявив, що «Північний потік-2» стане геополітичною та економічною катастрофою для України.

Також Знай.ua писав про те, що Степанюк розповів, чи вплине запуск «Північного потоку-2» на курс гривні.