Політолог Віталій Кулик в ефірі програми "Що далі" з Любов’ю Завальнюк на каналі "Знай24" розповів, чи буде обговорюватись Мінський формат під час візиту президента України Володимира Зеленського у Сполучені Штати Америки.

“Вашингтон буде намагатися зберігати статус-кво, поки не вирішить основні свої гарячі питання. Афганістан і Близький Схід, Сирія. Це два ключових питання. Плюс ковідні, їхні китайсько-американські відносини. От, 4-5 основних питань. Україна там не є основним, гарячим питанням, яке варто зрушувати з місця”, - сказав Віталій Кулик.

Він зазначив, що під час візиту Володимира Зеленського у США з нього спитають, як він бачить відновлення перемовного процесу у Мінську.

“Які сценарії розвитку переговорів у форматі Нормандії, і що являє собою план “Б” від Зеленського… Спитають, що буде відбуватися з політичною частиною (Мінських угод, - ред.). Як на мене, Зеленський має тримати лінію оборони. І не поступатися, не піддаватися на тиск Вашингтона. Зокрема, у питанні того, що спочатку безпека, а потім політичний кейс. Без припинення вогню, без верифікованого припинення карантинного періоду в місяць хоча б — не можна говорити про будь-які зрушення в політичному кейсі”, - сказав Кулик.

За його словами, поки цього не відбудеться, не може йти мови про вибори, формулу Штайнмаєра, відкриття нових КПВВ, чи амністію.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Багінський зазначив, що крім Вашингтона Зеленський відвідає Каліфорнію.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Тягнибок заявив, що при бажанні США можуть приборкати Росію.