Економіст Олександр Гончаров у програмі «Економіка для думаючих» розповів, чим чиновники шкодять державі. За його словами, вони продукують тіньові гроші, які не розвивають економіку.

«Ми повинні виходити від наступної аксіоми, яка працює на всіх ринках, що заробляти гроші потрібно там, де їх багато, а їх багато на ринку деривативів. Дериватив – це похідні папери, які випускаються на базовий актив: або це товарні активи, або цінні папери», - зазначив Гончаров.

Як зазначив експерт, якщо у нас, на думку американських колег, місткість ринку зернових оцінюється в 38 млрд, то ринок деривативів у нас буде близько 400 млрд.

«У міністерствах сидять люди, які зацікавлені в тому, щоб створити умови, в яких експортери будуть з ними розраховуватися, щоб вони отримували (хабарі, - ред.). Чиновник складує своє бабло під подушкою», - підкреслив Гончаров.

За словами експерта, чиновники тримають свої гроші в тіні, тому ці гроші не йдуть на розвиток бізнесу і ніяк не розвивають економіку.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Гончаров розповів, яким чином влада має розвивати країну.

Також Знай.ua повідомляв, що Гладких розповів, зростає добробут українців.