Верховна Рада повинна узгоджувати призначення послів і це має бути зазначено у новому Законі «Про дипломатичну службу». Так сказав посол України в Австрії Олександр Щерба у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня».

За словами гостя програми, Міністерство закордонних справ України завжди було найпрогресивнішим серед інших. Аби не бути голослівним, він нагадує, що саме на ньому тримаються демократія, свобода та європейська орієнтація держави.

Принагідно Щерба згадує слова професора Тімоті Снайдера про те, що захист свободи вимагає передусім захисту інституцій. Саме такою інституцією, на його думку, і є МЗС. «Ви ж бачите, і під час революції дипломати якусь певну позицію займали. Я завжди пишаюся своїм Міністерством», - підкреслює посол.

Також він коментує ситуацію із призначенням послів за згодою Верховної Ради та зазначенням цього пункту в законі. «Там ламалися такі списи навколо цього питання – узгоджувати чи не узгоджувати, хоча б консультативно. І Міністерство наполягло на тому, що «ні-ні-ні, в жодному випадку не узгоджувати», - розповідає Щерба.

Загалом посол підсумовує, що політичну модель України не можна назвати ідеальною, але в цьому питанні важливі особистості: від них все залежить.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Щерба заявив, що в Україні треба побудувати "піраміду в піраміді".

Також Знай.ua писав про те, що Щерба пояснив, як Європа сприймає націоналізм.