У новому випуску програми «Суть подій» з блогером Любов'ю Завальнюк експерт з енергетичних питань Геннадій Рябцев розповів, як забезпечити стабільне енергетичне майбутнє в нашій країні.

«В Україні є документи, які необхідно виконувати, та ж сама енергетична стратегія до 2035 року. В Україні є стратегія енергетичної безпеки, яка зовсім недавно була затверджена. У кожному з цих документів є перелік необхідних заходів для того, щоб забезпечити безболісний енергетичний перехід. І замість того, щоб реалізовувати ті документи, які вже є, нові політики, які приходять до влади, кожного разу вважають, що розроблять нову кращу енергетичну стратегію», - підкреслив він.

Рябцев сказав, що кожен новий міністр розробляє свій документ, потім його знімають і приходить новий міністр, і все повторюється. Тобто не існує ніякої наступності і передачі справ, упевнений він, і, на жаль, це є основною причиною того, що у нас прийнята купа концепцій і ще більше стратегій і не один з цих документів в повному обсязі реалізований не був.

«А без розуміння того, що потрібно робити, зрозуміло, що ніхто нічого робити не буде. Якщо повертатися до того, що необхідно робити саме зараз, то потрібно замінити нинішні товарні спецзобов'язання, які несуть енергоатоми і гідроенерго, на фінансові. Тобто всі енергокомпанії, які зараз працюють на ринку, повинні реалізовувати всю генеруючу ними енергію на відкритих торгах. При цьому вийде внутрішній індикатор, який буде визначати ринкову ціну. А держава, якщо вона захоче полегшити життя малозабезпеченим верствам населення, має частково компенсувати їм ціну електроенергії», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кабмін планує знизити тариф для населення за рахунок зниження витрат на ремонти електромереж.

Також раніше для Знай.ua Завальнюк розповідала для кого зменшили ціни на світло.