У новому випуску програми «Суть подій» з блогером Любов'ю Завальнюк експерт з енергетичних питань Геннадій Рябцев розповів про зниження ціни на електроенергію і подорожчання ціни за опалення для населення.

«Навряд чи хтось з Кабінету Міністрів знає, яким чином працює ринок електроенергії, і взагалі, яким чином на цей ринок надходить електроенергія. Якщо б хтось знав, як це робиться і як ця енергія надходить і виробляється, хто її генерує і за якою ціною її потрібно продавати, тоді б не було таких дивних рішень, які безумовно є політичними, адже досить просто послухати спіч прессекретаря президента України», - сказав він.

Рябцев розповів, що прессекретар у своєму спічі з посмішкою розповідав про те, що всі негідники, хто говорив, що ціни на електроенергію потрібно підіймати, прорахувалися, а вони придумали чудове рішення, яке дозволить знизити ціну на електричну енергію для 80% українського населення з 1,68 грн до 1,44 грн. При цьому, по суті, вважає Рябцев, нічого надприродного не сталося, тому що зниження ціни електроенергії на 14% – це економія приблизно 40-60 гривень на місяць.

«І якщо врахувати, що в сумарній платіжці основну частку займають платежі за опалення та підігрів гарячої води, то ці мінус 40-60 гривень на тлі плюс кількох тисяч гривень вони губляться. Оскільки вже зараз практично всі міськради заявили про неминучість подорожчання двох послуг: центрального опалення і підігріву води на 30%-70%. А це як раз і є тисяча чи дві тисячі гривень, про які я сказав. Якби були прийняті кроки в зниженні цих двох тарифів, тоді можна було б говорити про якісь економічні розрахунки. Але Кабінет Міністрів вчасно скинув з себе цю відповідальність, передавши формування тарифів на місця», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Попенко, що з тарифами по опаленню ситуація набагато складніше, ніж з електроенергією.

Також раніше для Знай.ua Атаманюк розповідав, як можна розвинути газову галузь в Україні.