Економіст Юрій Атаманюк у своєму блозі розповів про важливість правильного керівництва. За його словами, наша влада не вміє керувати країною.

«14% людей обмежують себе в харчуванні. Простою мовою – це голодують. А при цьому ми розповідаємо, що ми світова житниця і годуємо 15% населення світу. Це говорить про те, що ми не вміємо цим всім керувати», - сказав Атаманюк.

Експерт розповів, що коли він працював у Вінницькій області, то там було два села, які мали абсолютно однакові стартові можливості при виході з СРСР: однакові поля і два колгоспи. Але, за розповіддю Атаманюка, приїжджаєш в одне село: хороші дороги, котеджі, які видають вчителям та іншим працівникам в цьому селі, красиві корови, а в сусідньому селі розруха і хаос.

«Тому що там є керівник, а там немає. Там керівник, який хоче жити у своєму селі і хоче ходити, щоб люди говорили йому «дякую», а в сусідньому або просто нездара, або думає, як пограбувати і перебратися з села в місто», - підкреслив Атаманюк.

За словами експерта, у нас схожа ситуація: однаково після розвалу СРСР починали угорці, поляки і словаки, але саме ми не змогли розвинутися. Атаманюк вважає, що вся справа в керівництві. Як зазначив економіст, ми винні в тому, що в перший час незалежності ми приводили до влади людей, які нас обманювали.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Атаманюк розповів, чому шведські пенсіонери обурені своєю пенсією.

Також Знай.ua повідомляв, що Атаманюк пояснив, чому на Кримській платформі буде мало країн.