У своєму блозі «Підсумки тижня» політолог Руслан Бортник розповів про прийняті владою нові рішення у сфері оборони держави, в тому числі про створення кібервійськ. За його словами, тепер за чистоту інформаційного середовища в Україні турбуватися буде не варто.

Бортник відзначив, що президент ввів в дії рішення РНБО про невідкладні заходи щодо кібероборони країни і доручив Кабміну протягом 2 місяців розробити законопроєкт про створення кібервійськ. Він додав, що, згідно з цим документом, Зеленський, також зобов'язав уряд здійснити розрахунки потреб матеріально-технічних і фінансових ресурсів, які необхідні для створення і забезпечення належного функціонування кібервійськ в системі Міністерства оборони.

«У нас буде новий вид військ в Україні. У нас уже існує два центри з протидії дезінформації, так що, я думаю, що за наше інформаційне середовище, за інформаційну чистоту сумніватися в майбутньому не варто», - заявив Бортник.

Він додав, що чи буде це середовище конкурентне – це відкрите питання. Крім того, політолог розповів, що Кабмін пропонує ввести нове регулювання, що стосується визначення, що таке терористичні організації.

«Планується ввести реєстр терористичних організацій. Але головне, що уряд спрощує критерії, за якими визначається організація, яку можна вважати терористичною», - каже Бортник.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

За його словами, ці інновації уряду дозволять потенційно більш легко забороняти неугодні організації під виглядом боротьби з тероризмом.

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв розповів, чи посипалася президентська вертикаль влади.

Також раніше для Знай.ua Алієв розповідав, що те, що відбувається з ветеранами - цілком нормально.