Політичний аналітик Віталій Романченко на каналі «My.ua» розповів, чому питання газу дуже важливе для України. За його словами, газ дуже сильно впливає на життя українців.

«Чому для нас газове питання одне з ключових питань? Тому що те, що найбільше відчувають наші громадяни, це платежі за комунальні послуги, особливо в зимовий опалювальний період. На 70% комунальні послуги залежать від ціни на газ. Підігріти воду – це в основному газ, вироблення електрики для багатьох електростанцій – це газ», - зазначив Романченко.

За словами експерта, для нас ціна на газ є ключовою, тому що вона дуже сильно впливає на наше життя. Як зазначив політичний аналітик, наша ГТС виконує не тільки транзитну функцію, а також поставляє газ безпосередньо в деякі регіони, тому якщо транзит припиниться, то фактично деякі населені пункти залишаться відрізаними.

«Ми часто використовували такий козир у торгівлі з Європою як наші підземні газові сховища на Західній Україні – чим ми їх будемо тепер заповнювати? За транзит російського газу Україна отримувала в бюджет чималі гроші», - підкреслив Романченко.

За словами експерта, в цьому році Україна орієнтовно за транзит газу отримає 1,5 млрд доларів.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Романченко пояснив, чому Україні не підходить неоліберальна модель держави.

Також Знай.ua повідомляв, що Багінський заявив, що США збільшують фінансову допомогу Україні.