Політтехнолог Олександр Курбан у програмі «Акценти» з Тетяною Резвін назвав причини загострення ситуації у військовому протистоянні на Донбасі і спрогнозував подальше поглиблення конфлікту.

«Осінь прийшла. На початку літа Росія зробила певні посили Америці, Європі, Україні. Практично все літо вони чекали реакції на ці посили. Реакції вони не побачили, точніше, тієї реакції, яку хотіли, і повернулися до старої тактики військового тиску, психологічного та економічного тиску. Далі ми будемо спостерігати загострення ситуації», - сказав він.

Він пояснив, якої саме реакції добивалася Росія від України.

«Вони чекали зменшення кількості санкцій або зняття цих санкцій. Одне вони отримали: дозвіл за завершення будівництва «Північного потоку-2». Але вони не отримали гарантій по іншим речам. Вони не отримали поступок по Донбасу. Вони не отримали поступок по Криму. Тобто Росія не отримала того, чого хотіла. Природно, вона повертається до старої перевіреної тактики гібридної війни проти України і наших союзників», - зазначає експерт.

На думку політтехнолога, конфлікт буде існувати в уповільненому режимі.

Популярні новини зараз
Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів Централізованого опалення може більше не бути: людей шокували заявою
Показати ще

«Вересень, жовтень, в принципі, до кінця року, весна. Багато чого залежить від зустрічі Зеленського з президентом США, з чим приїде Зеленський в Україну та як він артикулює результати цих переговорів. Якщо він приїде і буде так само рішуче й агресивно, як і в останні місяці, висловлювати свої думки з приводу відносин з Росією, значить, така ж риторика буде і з боку Росії. Якщо він знову почне говорити про якісь миротворчі речі - будуть кроки послаблення з боку Росії», - зазначив він.

Як повідомляв Знай.ua, Колишній радник президента Росії Андрій Ілларіонов розповів, чи віддавав Путін наказ стріляти по школі у Беслані.

Також Знай.ua передавав розповідь Гуменюк, чому вона вирішила написати книгу про окупований Крим.