Найближчим часом, як би нам цього не хотілося, війна на Донбасі не закінчиться. Тому що ні Росія, ні Україна та її союзники не досягли своїх цілей. Про це у програмі «Акценти» з Тетяною Резвін розповів політтехнолог Олександр Курбан.

На його думку, цей майданчик буде актуальним для вирішення поточних тактичних питань.

«Протистояння на Донбасі перейшло до вповільненої фази, і головне завдання - не зупинити війну, тому що зупинити її зараз неможливо. А, скоріше, вирішувати якісь тактичні завдання: обмін полоненими, оголошення перемир'я, рішення ситуативних питань. Поки у тієї і в іншої сторони є ресурси – боротьба триватиме», - стверджує він.

За великим рахунком, цей майданчик вигідний усім і не вигідний нікому.

«Тому що остаточної результативності він не дає, війну він не зупинить. До речі, в Мінську вірмено-азербайджанський конфлікт теж обговорювали, тридцять років. Але він дає можливості поспілкуватися, повирішувати якісь незначні питання, і в ньому зацікавлені практично всі країни», - міркує він.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут У кого в Україні збільшаться пенсії з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Україна сьогодні активно просуває ідею залучення до вирішення конфлікту США як свого стратегічного союзника.

«Але Америка поки не йде на такі речі, тому що, крім нашої проблеми і нашої війни, є ще глобальні геополітичні війни, протистояння. Треба сказати, зараз у нас найкраща ситуація. Шальки терезів хитнулися в той бік, що Америці вигідно не загострювати відносини з Росією. Тому що Америка зараз знаходиться в стані гібридної геополітичної війни з Китаєм, і їй Росія потрібна, як мінімум, як нейтральний, а в ідеалі як пасивний союзник, щоб не посилювати потенціал Китаю. І ось ми зараз якраз потрапили в таку ситуацію», - робить висновок Курбан.

Знай.ua повідомляв, що Куса пояснив, яку вигоду може отримати Україна з сварки зі своїми сусідами.

Також Знай.ua повідомляв, що Шеховцов вважає, що СРСР серйозно доклав руку для відродження націоналізму в Європі.