Наскільки сприятлива для України ситуація, яка склалася зараз у міжнародній політиці? Про це у програмі «Романенко. Бесіди» розповідає політолог Максим Ялі.

«У США Трампа затаврували «агентом Кремля», але Байден фактично продовжує його політику. Він, як і Трамп, прагне налагодити відносини з Росією, а головним суперником своєї країни вважає Китай. На зустрічі в Женеві ми бачили, як Байден намагається налагодити відносини з Путіним. Для нього важлива Росія як потенційний союзник, який до того ж володіє незліченними природними багатствами. Такі багатства допомогли б Китаю домогтися економічного паритету з США. Інша справа, що подібна політика безперспективна – Кремль не буде псувати відносини з Китаєм на догоду миттєвим інтересам Вашингтона», - вважає гість програми.

За його словами, додаткові ризики для України також створює Афганістан.

«Афганські події дають Путіну додатковий важіль для тиску на ЄС, якому потрібно перекриття міграційних потоків. В Європі добре пам'ятають міграційну кризу 2015 року, до якого, за всіма джерелами, Кремль доклав руку. Це і дозволило Путіну вийти з міжнародної ізоляції», - нагадує Максим Ялі.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше політолог Володимир Нагірний розповів про теми, які Зеленський підніме в розмові з Байденом.

Також Знай.ua повідомляв, що Максим Ялі прокоментував перенесення дати зустрічі президентів України та США.