Політолог Максим Ялі у програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди» пояснив, чому зустріч президента України Володимира Зеленського з американським лідером Джо Байденом знову перенесли.

«Зради тут я жодної не бачу. Це перенесення пов'язане з тим, що саме 31 числа завершується вивід американського контингенту (з Афганістану - ред.), і вся увага Сполучених Штатів, і тим паче Байдена, зараз направлена до Кабулу. І головне для нього, щоб не стався черговий теракт, і щоб в них не загинули американські солдати», - каже експерт.

За його словами, саме загибель 13 американських солдатів дала ґрунт політичним конкурентам Байдена запустити маховик критики.

«Коли Байден вперше призначав цю зустріч... Я думаю, якщо б у нього була можливість відмотати, то він би призначив все-таки на термін більш ранній. Безумовно, головна причина призначення на кінець серпня була внутрішньополітична, щоб не дати можливості республіканцям, конгресменам виступати в Конгресі, в ЗМІ активно з критикою за здачу України, за той же «Північний потік», який вони вкрай серйозно критикують... Тому що Конгрес зараз у відпустці», - сказав Ялі.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, Корчілава розповів, чи не вчинять США з Україною так само, як з Афганістаном.

Також Знай.uа писав, що Дзівідзінський розповів, чи може в Україні повторитися афганський сценарій.