Економічний експерт Юрій Атаманюк у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів, що Україна повинна буде віддати за 2,7 млрд доларів від МВФ.

«Міжнародний валютний фонд завжди видає гроші у вигляді спеціальних прав запозичень, які абсолютно спокійно обмінюються на валюту тієї чи іншої країни або беруть участь в розрахунках з тим же Міжнародним валютним фондом за раніше отриманими боргами. Коли ми беремо у них в борг, ми теж беремо в правах запозичення – ми ж теж не беремо це в доларах, а потім міняємо. Тому, щоб не напружувати населення, це фактично вільно конвертована валюта», - каже експерт.

За його словами, держава може навіть вибрати – поміняти це або на долари, або на фунти стерлінгів, або на будь-яку іншу валюту.

«Заслуг тут жодних немає. Заслуга може бути тільки в одному, що ми з 1994 року – за час співпраці з Міжнародним валютним фондом – при всіх урядах дотримувалися платіжної дисципліни і робили відповідні внески, згідно з нашою участю в Міжнародному валютному фонді. А наша участь – це 0,4%. І це говорить про те, що у Міжнародного валютного фонду не було підстав якось цю суму не виплатити або затримати, ось і все. Але жодної заслуги уряду або влади в цілому немає», - сказав Атаманюк.

Він нагадав, що МВФ розподілив 650 млрд доларів між багатьма країнами пропорційно квотам, і мета цієї допомоги одна – пожвавлення економік держав, які постраждали від карантину.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, Фурса розповів, за що Україна отримає 2,7 млрд від МВФ.

Також Знай.uа писав, що Атаманюк запропонував метод, як підняти економіку.