Лейтенант запасу ССО, командир розвідгрупи 3-го полку спеціального призначення ім. Святослава Хороброго Андрій Малахов у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня» розповів, як потрапив на фронт.

«Я був добровольцем. Я служив у ПДВ. Всі, хто служили у ПДВ – у спецназі, в морській піхоті – ці справи були загублені військкоматом. Жодному з моїх знайомих колишніх десантників повістка не приходила. Тобто чекали, ходили до військкомату... Жодних повісток не було! Я фактично доброволець», - сказав Малахов.

Друзенко зазначив, що у військового є дві доньки. За словами юриста, законом передбачені певні пільги та соціальні гарантії, за якими діти Малахова до 23 років мають право навчатися у виші на денній формі навчання за рахунок держави.

Ведучий підкреслив, що доньки військового вже закінчили перший курс (вони навчаються в державних університетах в Харкові і Києві), і їхнє навчання доводиться оплачувати.

«Вони мотивують тим, що ваша пільга – 15 балів від прохідного. Ось мінус 15 – ось це ваша пільга», - коментує Малахов.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Однак Друзенко уточнив, що це наказ міністра освіти, який фактично обмежує закон.

«Навіть якщо діяти за їхніми правилами... Коли я повинен був заробляти гроші, витрачати їх на репетиторів, щоб вони могли вступити і набрати цих нещасних плюс ще 15 балів... Я був на війні, я не міг ці гроші заробляти! Я в цей час захищав батьківщину, а тепер ось держава виставляє такі вимоги», - заявив військовий.

Як повідомляв Знай.uа, Литвиненко заявив, що фахівці повинні вести дискусії з приводу розвитку армії.

Також Знай.uа писав, що Друзенко назвав винних у війні в Україні.