Які реальні перспективи вступу України в Євросоюз? Стан справ у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» коментує політолог Мирослава Майніна.

«Я не думаю, що президент Естонії або будь-якої іншої країни Європейського союзу може говорити за весь ЄС. Але питання членства України в цій організації визначають не тільки економічні та політичні критерії. Навіть кілька десятиліть назад країни брали в ЄС незалежно від економічних показників. Коли Угорщину брали туди, один регіон британської столиці – Внутрішній Лондон – економічно давав Євросоюзу більше, ніж вона. Те ж саме стосується Румунії та Хорватії. Такі рішення могли висловлювати прихильність ЄС до Східної Європи або до Балкан, або вирішувати якісь етнічні конфлікти – кожен подібний випадок потрібно розглядати окремо. Але завжди для цього була потрібна політична воля», - підкреслює гостя програми.

Але, зазначає вона, це зовсім не означає, що Україні не потрібен економічний розвиток або судова реформа.

«Заяву про те, що Україні потрібно 20 років розвивати економіку для вступу в ЄС, я не вважаю правильною», - каже Мирослава Майніна.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, політолог Володимир Воля заявив, що українське суспільство ще не цілком готове до вступу в Євросоюз.

Також Знай.ua повідомляв, що європейські перспективи України прокоментував ветеран Донбасу перекладач Максим Козуб.