Журналістка Любов Завальнюк у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua розповіла про ймовірність знесення хрущовок і про закон про реконструкцію застарілого житла, який, за її словами, не працює в Україні.

«Термін експлуатації панельних хрущовок підійшов до кінця. Ці будинки – перші в черзі на модернізацію або знесення. Зачистка кварталів п'ятиповерхівок і будівництво на їх місці багатоповерхівок на кошти приватних забудовників є найбільш ймовірним сценарієм», - розповіла Завальнюк.

За її словами, перші реалізовані проєкти реконструкції житла можуть з'явитися в разі зниження нормативного відсотка жителів, згодних на переселення – зі 100% до 75%. Вона зазначила, що в Україні 15 років тому був прийнятий закон спрямований на боротьбу з наслідками даної проблеми, але ніяк не з причиною – нездатністю власників самим ремонтувати своє житло.

«Тим не менш старого та аварійного житла в Україні мало, тому найбільш зацікавленими в здійсненні закону є не жителі міст, а саме забудовники. Як всім відомо, забудовники безпосередньо мають відношення до місцевої влади», - заявила Завальнюк.

Журналістка зазначила, що в Україні 15 років діє закон, що дозволяє провести реконструкцію застарілого житла. За її словами, перш за все, мова йде про панельні хрущовки і будинки, побудовані в першій половині двадцятого століття.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

«Однак закон не запрацював. Змінити стан речей намагається нинішній уряд, пропонуючи четвертий пакет поправок, але марно. Чиновники і забудовники б'ють на сполох: застарілого житла в Україні за їхніми підрахунками багато, землі під будинками теж не мало, тому українців потрібно якомога швидше розселяти в нові будинки», - розповіла Завальнюк.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Завальнюк, що продукти харчування будуть тільки дорожчати.

Також раніше для Знай.ua Попенко розповідав, що фонд енергоефективності кредитує тільки ОСББ.