Генерал Збройних Сил України Сергій Кривонос у програмі «On target з капітаном Гарі Табах» розповів, як в Україні з'явився спецназ. За словами ведучого, саме Сергія Кривоноса вважають батьком нинішнього українського спецназу.

«Напевно, я не батько, хоча багато доклав сил, щоб це все народилося, - уточнює генерал. - Починав це полковник Сергій Серветник у 2007 році. Тоді було створено Управління Спеціальних операцій і почала проводитися досить велика робота, щоб створити сили спеціальних операцій, які ми зараз маємо. Просто саме прихід до влади Януковича на певний момент затримав цей процес. Юрій Степанович, не витримавши і розчарувавшись у боротьбі з піхотними генералами, у 2012 році звільнився».

Він зазначив, що перед початком російської агресії на Донбасі і в Криму управління було, але особливих повноважень не мало.

«До початку війни я трохи служив в іншому виді. Пройшовши всі щаблі в спецназі, включно з командиром Восьмого полку спеціального значення, а потім будучи начальником відділу спеціальної розвідки командування сухопутних військ, вступив до Академії генерального штабу. У 2012 році був призначений начальником штабу високомобільних десантних військ ПДВ, нинішніх десантно-штурмових ДШВ, і почали формувати командування, почали формувати окремий рід військ. І вже війна почалася для мене як для десантника», - зазначає Кривонос.

Багато, за його словами, плутають ці роди військ, але вони різні: «І ментальність різна, і специфіка роботи абсолютно різна. Так само як і в Америці плутають десантників зі спецназерамі. Так і у нас: спецназівці, розвідники і десантники».

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кривонос заявив, що Росія буде нарощувати свої зазіхання і розхитувати ситуацію.

Також Знай.ua повідомляв, що Курбан розповів, що Америці вигідно не загострювати відносини з Росією.