Держава не нагороджує своїх героїв. Так заявив лейтенант запасу ССО, командир розвідгрупи 3-го полку спеціального призначення ім. Святослава Хороброго Андрій Малахов у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня».

Ведучий програми стверджує, що в Україні нагороджують не тих. Аби не бути голослівним, він розповідає про кілька таких випадків.

Зокрема, Друзенко згадує одіозного слідчого, якому до 30-річчя незалежності держави указом президента дали звання заслуженого юриста України і який відкрив справу проти поліцейського пенсіонера у Макіївці. Юрист додає, що причиною справи стало нібито інтерв’ю поліцейського в опозиційному виданні, але насправді він відкрив правду про афери у своєму місті.

Інший приклад, каже ведучий, – одіозний мер Бучі, який отримав нагороду за зміцнення обороноздатності України.

Малахов приєднується до цього обурення і додає, що влада не лише нагороджує негідних осіб, але й ігнорує тих, хто дійсно заслуговує на пошану. У приклад він наводить Івана Дєєва. «Невже вам шкода когось там нагородити? У чому проблема, людина реально герой», - підкреслює військовий.

Популярні новини зараз
ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Як зазначає гість програми, було б ще прийнятно якби нагороджували людей паралельно: і не надто гідних, і справжніх героїв – це б і зменшило ажіотаж. Тим не менш, каже він, ситуація протилежна і влада своїми діями сама собі шкодить. «Вони чи не розуміють, що ті «консерви»... Просто підставляють їх. І розпалюють. Штовхають маси на те, щоб об'єднатися, вставати», - пояснює Малахов.

Загалом він підсумовує, що держава повинна почати нарешті нагороджувати дійсно гідних людей і взагалі змінити своє ставлення до цього.

Як повідомляв Знай.ua, Малахов розповів, як держава позбавила пільг його дітей.

Також Знай.ua писав про те, що Малахов розповів, як влада чинить із захисниками України.