У новому випуску програми «Акценти» з блогером Тетяною Резвін політичний експерт Микола Спірідонов розповів про відмінність між асоціацією та членством в Європейському союзі.

«У цілому в українців, як правило, складається така асоціація в голові, що Європейський союз - це більш високий рівень життя і при цьому далеко не всі українці розуміють різницю між асоціацією та членством в Європейському союзі. Асоціація з Європейським союзом – це певний звід підписаних правил про співпрацю, при чому більшість з написаних правил Україні в принципі не вигідні», - сказав він.

Спірідонов розповів, що багато хто, напевно, вже забули, але в асоціації з Європейським союзом Україна підписала зобов'язання про те, що вона повинна перебудувати залізничні колії і привести їх до європейського стандарту. Тут добре те, вважає він, що Україна цього дійсно робити не збирається, тому що якби ми почали перебудовувати залізничні колії, то на це довелося б витрачати десятки мільярдів євро.

«Є певні торговельні угоди, завдяки яким, власне, українські аграрні компанії отримали можливість серйозно розвивати свій бізнес в Європі. Є певні квоти і певні проблеми, але тим не менше частину ринку ми завоювали. А членство в Європейському союзі має на увазі перехід на єдину валюту євро і участь в Європейському парламенті, відповідно, якийсь загальний бюджет з Європейським союзом. Тобто членство в ЄС – вже інший рівень інтеграції, приблизно як дружба і шлюб», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Волі, що Кальюлайд сказала те, що думають в Євросоюзі.

Також раніше для Знай.ua Умланд розповідав, що ЄС буде набагато складніше відмовитися від членства України, ніж НАТО.