Президент Асоціації професійних управителів нерухомістю України Анатолій Топал на каналі My.ua розповів, чи вплине ринок землі на ринок нерухомості. За його словами, наша житлова нерухомість приносить хороші відсотки за вкладений капітал.

«Відкриття ринку землі обов'язково вплине на ринок нерухомості. Я пам'ятаю перше «чорне» відкриття ринку землі, коли почали паї по чорним схемам продавати і коли купа народу накупила квартир в Києві, продавши паї», - зазначив Топал.

За словами експерта, гроші, які зайдуть в ринок сільгосп земель, в будь-якому випадку підуть в нерухомість. Як зазначив експерт, деякі сім'ї продають земельні ділянки з підвищеними ціновими очікуваннями з метою купити квартири, тому ринок приведе у відповідність можливості покупця і цінові очікування продавця.

«Наша житлова нерухомість дає поки більш високу віддачу на вкладений капітал, ніж в Європі. Якщо ми говоримо, що в Європі 5,5% це свято на вкладені кошти, то в Україні навіть в умовах падіння оренди під час карантину в 8-9% і це в умовах відсутності нормальної іпотеки, і ринок ще більш живий», - підкреслив Топал.

Як зазначив експерт, ринок української нерухомості, незважаючи на багато проблем ще краще розвинений, ніж був раніше.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Романченко заявив, що газ є ключовим енергоносієм.

Також Знай.ua повідомляв, що Романченко розповів, за яких обставин будівництво Північного потоку-2 може бути зупинено.