У новому випуску програми «Акценти» з блогером Тетяною Резвін політичний експерт Микола Спірідонов розповів, які головні аспекти гальмують входження України в Європейський союз.

«Один з головних моментів, який гальмує входження України в ЄС - це РФ, яка має серйозне лобі і яка виступає проти вступу України в ЄС. До України немає такої зацікавленості, як була до Польщі. І взагалі, якщо ЄС у свій час розширювався, то в останні кілька років розширення не відбувається. А швидше за все є небезпека звуження ЄС, тому він не приймає молоду кров», - підкреслив він.

Спірідонов сказав, що ЄС іноді полегшує можливості для українців поїхати працювати до Європи і платити там податки, адже у них теж існують демографічні проблеми і хтось повинен годувати їхніх пенсіонерів. Відповідно, бажаючі там працювати, як правило, можуть туди потрапити, вважає він, але приймати цілу країну з її корупцією, пенсіонерами та ризиком зіпсувати відносини з РФ схоже не поспішають.

«Один з плюсів прийняття України в ЄС це те, що ми могли б брати участь в європейському бюджеті. В ЄС різні країни беруть різну участь в наповненні бюджету, там є країни донори, такі як Німеччина, Франція, Нідерланди розвинені країни в економічному плані. Є країни, які відстають, і якщо Україна увійде в цей економічний простір, відповідно, її повинні будуть підтягувати економічно під загальний рівень європейської зони. Участь України в такому більш сильному економічному формуванні дає певні перспективи і плюси в цьому будуть», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Багінського, що Україна все-таки залишається у фокусі зовнішньої політики різних країн.

Також раніше для Знай.ua Трюхан розповідав, що Естонія - це традиційно дружня для України країна.